به گزارش خبرگزاری مهر از بندرعباس، احمد جباری گفت: در سالهایی که کشور دچار خشکسالی میشود، مناطق جنوبی کشور بیش از سایر نقاط دیگر با پدیده کاهش نزولات جوی مواجه بوده و اثر آنی خود را به صورت بحرانهای کم آبی نه تنها در مناطق کشاورزی و دامداری بلکه در شهرها نیز نمایان میکند.
نماینده مردم بندرلنگه، بستک و پارسیان، افزود: کشور ما دارای اقلیمی خشک تا نیمه خشک، با متوسط بارندگی سالیانه 240-220 میلیمتر است که تقریباً یک سوم متوسط بارندگی خشکیها و کمتر از یک سوم بارندگی متوسط کره زمین را دارا است.
وی در مورد پروژههای انتقال آب به استان هرمزگان، بیان داشت: یکی از بزرگترین پروژههای استان انتقال آب از سد کوثر به منطقه با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد تومان است که متاسفانه تا الان این پروژه به اتمام نرسیده است.
جباری اظهار داشت: روستائیان ما به شدت با مشکل کمآبی روبرو هستند این مشکل بهگونهای است که بیشتر روستاهای استان توسط تانکرهای آب تغذیه میشوند.
نماینده بندر لنگه در مورد راه حلهای از بین بردن مشکل کمآبی استان، اظهارداشت: یکی از راههای برطرف کردن معضل کمآبی، انتقال آب از دریای خلیج فارس به شهرها و روستاهای کمآب است که هم مقرون به صرفه است و هم بسیار سریع احداث میشود.
عضو کمیسیون عمران در مجلس، افزود: مسئله اساسی این است که مسئولان کشور برای برنامه ریزی منابع آبی خود یک برنامه استراتژیک ندارند، هر گاه آب کم میشود تصمیم میگیرند یک پروژه جدید برنامه ریزی کنند ولی در میانه پروژه از ادامه آن انصراف میدهند.
میزان بارندگی در سال زراعی 90-89 از اول مهر تا 14 بهمن ماه جاری در هرمزگان بیش از 518 میلیمتر بوده که در بین آنها شهرستانهای رودان با 166.6میلیمتر بارندگی، پارسیان 152.3 میلیمتر و حاجی آباد با 127.5 میلیمتر پس از میناب به ترتیب بیشترین میزان بارندگی را داشتهاند.
نظر شما